Pudingli Tatlı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için (su bardağım 200 ml)
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt (100 ml)
- 3,5 yemek kaşığı şeker
- 1 adet vanilin
- 1/2 (yarım) adet yaş maya
- 100 gram tereyağ (Küçük küçük kesin)
- 1 adet tam yumurta
- 1 adet yumurta beyazı (Sarısı dışına)
- 3 su bardağı un ve 2 yemek kaşığı un
- 400 ml süt
- 1 paket Dr.Oetker vanilyalı puding
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta sarısıyla 1 yemek kaşığı sütle karıştırın
- Pudra şekeri
Pudingli Tatlı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumuşak çok hafif ele yapışan hamur yoğurun. 30 dak üzeri kapalı dinlendirin.
- Pudingi:Malzemeleri karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin.
- Üzerine streç sinema kapatıp kenara alıp ılımaya bırakın.
- Elinizi hafif yağlayarak hamuru alın.
- Tezgahı unlayıp hamuru dörtgen hal açın.
- Pudingi karıştırıp her yerine yayın. Dikkatli rulo yapın.
- 2-3 cm kalınlıkta kesip yağlı kağıtlı 2 tane tepsiye dizin. ( hafif ele yapışacaktır dikkat edin)
- Üzeri kapalı 25 dak. dinlendirin.
- Yumurta sarısını sürüp evvelce ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dak. pişirin.
- Servis ederken üzerine pudra şekeri serpin.
Pudingli Tatlı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı