
Pudra Şekerli Tırtıl Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Aldığı kadar un
- Çikolata ve hindistan cevizi bende çikolata kalmadığı için pudra şekeri serptim böyle çok güzel oluyor arkadaşlar
Pudra Şekerli Tırtıl Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kapta yumurta ile şekeri karıştırın.
- Daha sonra kaba sıvı yağı, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin.
- Sonra kaba azar azar un ekleyin.
- Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamuru 10 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
- Koparılan parçalara tırtıl kalıbıyla istenen şekli verin.
- Tırtıl şeklindeki hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Nar gibi kızaran bisküviler soğuması için serin bir yere bırakın.
- Çikolatayı tavada eritin.
- Tırtıl kurabiyesinin bir ucunu erimiş çikolataya batırın.
- Daha sonra çikolatanın üzerine hindistan cevizi döküp servis yapabilirsiniz.
Pudra Şekerli Tırtıl Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı