Püf Noktalarıyla Buzlukta Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg orta yağlı kıyma
- 1 büyük baş kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı bardağı galeta unu
- Yarım su bardağı su (ekmeklerin şişmesi için)
- 1 Türk kahvesi fincanı irmik
- 1 çay kaşığı nane, tatlı toz biber, kimyon
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 çay kaşığı karbonat
- Tuz
Püf Noktalarıyla Buzlukta Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanı rendeleyin ve süzgeç yardımıyla suyunu güzelce süzün.
- Öncelikle soğan, sarımsak rendesi, galeta unu, irmik, baharatlar, tuz, karbonat ve yarım su bardağı su kıymaya ekleyin ve hamur kıvamına gelene kadar elinizle yoğurun.
- Kıymetli püf noktalarından biri karbonat etkinleşmesini sağlıyor yani kabarmasına sağlıyor.
- 1 yemek kaşığı sıvı yağı ek edin ve tekrar güzelce yoğurun.
- 2.püf noktası güzelce yoğurulmasıdır.
- Köftemizi 10-15 dk kadar güzelce özleşen kadar yoğurun.
- 3 .püf noktası, daha sonra streçleyin ve 2 saat dolapta bekletin zira tüm baharatlarını içine yeterlice çekmiş oluyor.
- 2 saatin sonunda cevizden biraz daha büyüklüğünde biçim vermeye başlayın bir tepsiye yağlı kağıt üzerine aralıklı dizin.
- Buzluğa kaldırmadan evvel üzerini streçleyin ki buzluk kokusu geçmesin diye.
- Donduktan sonra köfteleri buzluk poşetine koydum.
- 4. üf noktası ise evvelden dondurmanın hedefi köfteler birbirine yapışmaması için.