iltasyazilim
FD Üye
Püf Noktalarıyla Türk Kahvesi Tarifi İçin Malzemeler
*Türk kahvesi
*Toz şeker
*Soğuk su
Püf Noktalarıyla Türk Kahvesi Tarifi Yapılışı Merhabalar arkadaşlar Eşimle Türk kahvesinin tiryakisiyiz Ama sulu kalmış pişmemiş ya da kahvesi çözünmemiş olanları kimse sevmez değilmi? Kahve aslında soğuk suyla yapılır Bu biiiir Bir kahve fincanına 1 tepeleme tatlı kaşığı kahve konur Orta şekerli içiyorsak 1 silme tatlı kaşığı da toz şeker konulur Biz kahveyi köpükten ziyade kaymaklı severiz Üzeri kaymaklı olacak Her yerde herkesin yaptığı kahve içilmiyor Neyse, kahveyi şekeri mümkünse bakır cezvemize koyuyoruz Üzerine de kaç kişilik yapacaksak soğuk suyunu koyuyoruzŞöyle 23 karıştırıp kaşığı içinden alıyoruz Ocağın en küçük gözüne en kısık ateşe koyuyoruz ve üzerinin kaymaklanmasını bekleyip fincanlara kaymakları dağıtıyoruz Köpürüp taşmaya başladığında ocağı kapatıp fincanları elimizde yan yatırıp kahvelerimizi önce yarım yarım sonra tamamen köpüğü ve kaymağını bozmadan doldurup servis ediyoruz Güzel kıvamlı bir kahve içmek istiyorsak sabretmeliyiz değil mi? Ben böyle uğraşırken arkadaşlarım “ne kadar uğraşıyorsunAç ocağın altını kaynasın diyorlar ama içerken hiç öyle demiyorlar Her ortamda kahve bana yaptırılır Kolay gelsin efendim Kahvelerimin fotoğraflarını ekliyorum
*Türk kahvesi
*Toz şeker
*Soğuk su
Püf Noktalarıyla Türk Kahvesi Tarifi Yapılışı Merhabalar arkadaşlar Eşimle Türk kahvesinin tiryakisiyiz Ama sulu kalmış pişmemiş ya da kahvesi çözünmemiş olanları kimse sevmez değilmi? Kahve aslında soğuk suyla yapılır Bu biiiir Bir kahve fincanına 1 tepeleme tatlı kaşığı kahve konur Orta şekerli içiyorsak 1 silme tatlı kaşığı da toz şeker konulur Biz kahveyi köpükten ziyade kaymaklı severiz Üzeri kaymaklı olacak Her yerde herkesin yaptığı kahve içilmiyor Neyse, kahveyi şekeri mümkünse bakır cezvemize koyuyoruz Üzerine de kaç kişilik yapacaksak soğuk suyunu koyuyoruzŞöyle 23 karıştırıp kaşığı içinden alıyoruz Ocağın en küçük gözüne en kısık ateşe koyuyoruz ve üzerinin kaymaklanmasını bekleyip fincanlara kaymakları dağıtıyoruz Köpürüp taşmaya başladığında ocağı kapatıp fincanları elimizde yan yatırıp kahvelerimizi önce yarım yarım sonra tamamen köpüğü ve kaymağını bozmadan doldurup servis ediyoruz Güzel kıvamlı bir kahve içmek istiyorsak sabretmeliyiz değil mi? Ben böyle uğraşırken arkadaşlarım “ne kadar uğraşıyorsunAç ocağın altını kaynasın diyorlar ama içerken hiç öyle demiyorlar Her ortamda kahve bana yaptırılır Kolay gelsin efendim Kahvelerimin fotoğraflarını ekliyorum
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.