Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Puf Pişi (Mayasız Karbonatlı)

Puf Pişi (Mayasız Karbonatlı)
0
38

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
puf-pisi-mayasiz-karbonatli.jpg

Puf Pişi (Mayasız Karbonatlı) Tarifi İçin Malzemeler

• 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket karbonat (5 gram)
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Puf Pişi (Mayasız Karbonatlı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurta ve yoğurdu kasenize alıp iyice çırpın
  2. Unu, karbonatı ve tuzu ilave ederek hafif ele yapışan bir hamur yoğurun.
  3. Daha sonra hamurunuzu yoğuracağınız tezgaha alınız hafif un serperek 3 4 dakika tekrar yoğurun ve oklava yada merdane yardımıyla açmaya başlayın. Çok kalın olmamasına dikkat edin.
  4. Bir bardak yardımıyla hamurdan halkalar kesin.(ben standart çay bardağının ağzıyla şekil verdim siz biraz daha büyük olsun istiyorsanız su bardağında kullanabilirsiniz)
  5. Kızdırdığınız bol yağda önlü arkalı kızartın.
  6. Kızaran hamurları havlu kağıt serdiğiniz bir kap içine alın ve servis yapın. Afiyet olsun❤️.
Puf Pişi (Mayasız Karbonatlı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Mayasız Puf Puf Pişi Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı oda sıcaklığında yoğurt1 paket kabartma tozu1 çay kaşığı karbonat1 tepeleme çay kaşığı tuz2.5-3 su bardağı un (Kontrollü yavaş yavaş ekleyelim) Mayasız Puf Puf Pişi Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yoğurma kaşesinde tüm...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Puf Puf Kabaran Yağ Çekmeyen Mayasız İçli Pişi Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı süt(ılık)1 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı kabartma tozuYaklaşık 3 su bardağı un İç harcı için de istediğinizi kullanabilirsiniz Ben peynirli hazırladım. Puf Puf Kabaran Yağ Çekmeyen Mayasız İçli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Mayasız Sadece 1 Bezeyle Puf Puf Yağ Çekmeyen Leziz Pişi Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı yoğurt2.5 su bardağı un1 çay kaşığı tuz1 paket kabartma tozu1 kase peynirSıvı yağ Mayasız Sadece 1 Bezeyle Puf Puf Yağ Çekmeyen Leziz Pişi Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yoğurt, tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Mayasız Pişi Tarifi İçin Malzemeler 1 çay bardağı süt1 adet yumurta1 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı tuz1 paket kabartma tozu2,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin) Kızartma için: Sıvıyağ Mayasız Pişi Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yumurta, süt ve sıvıyağı yoğurma kabına...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Puf Balon Pişi Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı su1 paket kuru maya1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şekerYaklaşık 4 su bardağı un (Siz ayarlayacaksınız)1 su bardağı sıvı yağ Puf Balon Pişi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Balon pişi tanımı için; derin bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt