
Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (sarılar üstüne )
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket toz maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 4-5 su bardağı un
Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık su, süt ,maya ile karıştırın maya erisin.
- Sonra öbür gereçleri karıştırın unu dikkatlice koyun.Katı bir hamur olmasın, yumuşak bir kıvam olacak ele yapışıyor.
- 1 saat mayalansın.
- Sonra form verip 30 dk da tepsi mayası bekletelim.
- Yumurta sarısı sürüp 170 derece evvelden ısınmış fırına üstünü kızarana kadar pişirelim..
- Fırından çıkınca üstüne çabucak sofra bezi örtün. Yumuşacık olacaktır????.