Puf Poğaçam Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket maya
- 5 su bardağı un
Puf Poğaçam Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç tüm gereçleri karıştıralım .
- Unu ekleyelim, evvel 4 su bardağı ekleyip yoğuralım, sonra azar azar 5inci bardağı ekleyip yoğuralım..
- Elimizi temizleyip hamurun üzerine sıvıyağ gezdirip toparlayalım ve mayalandıralım .
- Mayalandırdığımız hamuru kalıbımızın uzunluğunda dikdörtgen formda açalım.
- İstediğimiz iç harcımızı koyup hamurun yarısına şerit şerit keselim ve rulo yapalım.
- Yağladığımız kalıbımıza koyup mayalandıralım .
- 2 katına çıkınca 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Ben üzeri kızarınca üst fırını kapatıp yalnızca altı çalıştırdım içinde hoş pişsin diye çok hoş pişti deneyen herkese afiyet olsun.