teknolojiuzmani
FD Üye
Puf Puf Açma Tanımı (Sütsüz Mayalı) İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su (200ml)
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 adet yumurta (1 isinin sarısı üzerine)
- 1 su bardağı sıvı yağ(200ml)
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 7 su bardağı un (200 ml)
- 100 gram tereyağı
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 tatlı kaşığı süt
- 1 çay kaşığı pekmez
Puf Puf Açma Tanımı (Sütsüz Mayalı) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba????tavşan kanı çayın yanında puf puf açma tanımına kim hayır diyebilir ki!o vakit asla pişman olmayacağınız tam ölçü oranına sahip açma tanımımı denemenizi tavsiye ederim????????.
- Öncelikle ılık su kuru maya ve şekeri uygun bir kapta karıştırıp 5 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
- Daha sonra başka gereçleri de ekleyip güzelce yoğurmaya başlayalım. Yumuşak bir hamur elde edelim ve bir saat dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen hamurumuzu 20 eşit kesime bölelim.
- Her beze üzerine birer tatlı kaşığı tereyağ koyalım.
- Elle üzerine basa aça,büyüdüğü kadar genişletelim ve tekrardan üzerlerine biraz daha yağ sürelim ki azalan yağı tekrar çokça olsun,sonra rulo formunda saralım.
- Tüm hamur bitince,iki adet ruloyu uzunluktan elimizle iki ucundan tutup çekerek biraz uzatalım ve saç örgüsü üzere gevşekçe birbirlerine dolayıp uçlarını birleştirelim ve tepsiye aralıklarla dizelim.
- Üzerilerine yumurta sarı olan karışımı sürüp haşhaş dökelim ve 45 dk üzeri kapalı halde mayalanmaya bırakalım.
- Önceden 200 derece ısınmış fırında 20 dakika kadar pişirelim.Bu ölçüden 10 adet açma çıkıyor.
- Hamurumuz katiyetle yumuşak hafif ele yapışır bir hamur olmalıdır.
- Üzerine süreceğimiz pekmez ve süt açmamızın daha kızarık olmasını sağlayacaktır.
- Bence en kıymetli ve çok bilinmeyen bir püf nokta kızarıp çıkarınca direk üzerine ılık su serpip havlu kapatalım. Bu süreç açmalarımızın pastanelerdeki üzere yumuşak olmasını ve dinlenmesini sağlayacaktır.
- Deneyeceklere afiyet olsun????.