Puf Puf Haşhaşlı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı süt
- 1su bardağı su
- yarım paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 5-6 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- bir paket haşhaş
- 1 su bardağı sıvı yağ
Puf Puf Haşhaşlı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamurunu hazırlayalım ve düzgünce mayalanmaya bırakalım.
- Süt, su, maya, şeker bunları bir kaba alıp, güzelce karıştıralım.
- Ardından tuz, sıvı yağ, yumurta ve yavaş yavaş karıştıralım.
- Yumuşak ele hafif yapışan bir hamur elde edelim.
- Yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Haşhaşı sıvı yağ ile karıştırarak açalım.
- Mayalanan hamurumuzu 4 eşit modüle bölelim ve açalım haşhaşlı karışımı sürüp rulo biçiminde kapatalım.
- Eşit kesimlere keselim ve tepsiye dizelim.
- Yaklaşık 10 dk tepsi mayası verelim.
- 180 derecede 20 dk pişirelim. Afiyet olsun ????.