Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Puf Puf Haşhaşlı Poğaça

Puf Puf Haşhaşlı Poğaça
0
130

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139

Puf Puf Haşhaşlı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 1 su bardağı süt
  • 1su bardağı su
  • yarım paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 5-6 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
İç harcı için ;
  • bir paket haşhaş
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Puf Puf Haşhaşlı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle hamurunu hazırlayalım ve düzgünce mayalanmaya bırakalım.
  2. Süt, su, maya, şeker bunları bir kaba alıp, güzelce karıştıralım.
  3. Ardından tuz, sıvı yağ, yumurta ve yavaş yavaş karıştıralım.
  4. Yumuşak ele hafif yapışan bir hamur elde edelim.
  5. Yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  6. Haşhaşı sıvı yağ ile karıştırarak açalım.
  7. Mayalanan hamurumuzu 4 eşit modüle bölelim ve açalım haşhaşlı karışımı sürüp rulo biçiminde kapatalım.
  8. Eşit kesimlere keselim ve tepsiye dizelim.
  9. Yaklaşık 10 dk tepsi mayası verelim.
  10. 180 derecede 20 dk pişirelim. Afiyet olsun ????.
Puf Puf Haşhaşlı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Puf Puf Kabaran Katmer Poğaça (5 Katlı Peynirli Ve Haşhaşlı) Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su2 adet yumurta akı (sarıları üzeri için ayrılacak)Yarım su bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 paket instant maya5,5 su bardağı un Peynirli poğaça...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Puf Puf Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler 6 su bardağı un1 su bardağı süt1 su bardağı su1 adet yaş maya (Ben yarım kullandım ağır kokmasın diye )5 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 su bardağı sıvı yağ İç harcı için; 1 paket haşhaş (Ben bim’den aldım )1 su bardağı sıvı yağ6-7 kaşık şeker...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Puf Puf Kruvasan Poğaça Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı sütYarım çay bardağı su1 çay bardağı sıvı yağ1 yumurta akı (Sarısı üzerine)2 çay kaşığı şeker2 çay kaşığı tuz1 paket ınstant mayaAldığı kadar un (4 su bardak civarı) Ortasına sürmek için 75 gram oda ısısında tereyağı yahut margarin İç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Puf Puf Kabaran Meşhur Poğaça Tanımı İçin Gereçler 2 yumurta akı1 su bardağı ılık süt1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı ılık su1 paket instant maya4 yemek kaşığı şeker5,5-6 su bardağına yakın un1 yemek kaşığı tuz Ortası için; Kaşar peyniri (isteğe nazaran rastgele bir peynir yada patates) Üzeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Puf Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurta akı1 su bardağı sut1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı su (Ilık olsun)1 paket instant maya4 yemek kaşığı şeker6-7 su bardağı un ( 5 den sonra hamur kıvamını alana kadar ekleyin)1 yemek kaşığı tuz İç harcı için : Kaşar peynir / patates (isteğe...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
858,478Konular
981,301Mesajlar
29,565Kullanıcılar
Üst Alt