teknolojiuzmani
FD Üye
Puf Puf Kabaran 3 Materyalli Pişi Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı kaynar su
- 2 ,5 su bardağı un
- Tuz
Puf Puf Kabaran 3 Gereçli Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Unumuzu yoğurma kabına alıyoruz ortasına tuzu döküp yavaş yavaş bir kaşıkla karıştırarak kaynamakta olan suyu una yediriyoruz.
- Eli yakmayacak kadar soğuyunca elle yoğurma sürecine devam ediyoruz ele yapışmayan bir hamur olacak undan una fark edebildiği için denetimli bir biçimde suyunu ekleyebilir ya da gerekirse un ölçüsünü arttırabilirsiniz.
- Tezgaha alıp düzgünce yoğurduktan sonra beklemeye gerek olmadan hamuru 10 modüle bölüp bezelerimizi hazırlıyoruz.
- Kurumamaları için üzerine nemli bir bez örtebilirsiniz bu evrede.
- Yağımızı ocağa alıp kısık ateşte kızmasını sağlıyoruz.
- Bezeleri çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
- Kızgın yağa bırakıyoruz ve bir kaşık yardımıyla dairesel hareketler yaparak ve üzerine kaşıkla yağdan dökerek kabarmasını sağlıyoruz.
- Öteki tarafını da kızartarak bütün bezelere birebir süreci uyguluyoruz. Pişilerimiz hazır afiyet olsuunnn.