teknolojiuzmani
FD Üye

Puf Puf Kabaran Mahlepli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz ( silme )
- 1 yumurta akı ( sarisi üzerine sürülecek)
- 1 tatlı kaşığı mahlep ( isteğe nazaran )
- 5 su bardağı un ( un çeşidine nazaran değişebilir hafif ele yapışan hamur olacak )
- Yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt (Süt yumurta kokusunu hafifletmek için tercih edilebilir)
- Susam
Puf Puf Kabaran Mahlepli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık süt ve mayamızı 10 dakika mayamızı etkinleşmesi için bekletelim.
- Sonra yağ, yumurta akı ve başka gereçleri karıştırıp unumuzu yavaş yavaş ek edelim.
- Yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olacak biçimde yoğurup üzerini kapatıp 45 dakika dinlendirip mayalanmasını bekleyelim ( sıcakta daha kolay mayalanır)
- Hamurumuz mayalandıktan sonra 16 adet mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp içine istediğimiz gereçleri koyup fırın tepsisine yerleştirelim ( sade de yapabilirsiniz )
- Daha sonra yumurta sarısını sürüp 10 dakika tepsi mayalanması yapıp 180 derece evvelden ısıtılan fırına yerleştirip yaklaşık 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun
Puf Puf Kabaran Mahlepli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı