Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Puf Puf Kabaran Mayalı Pişi

Puf Puf Kabaran Mayalı Pişi
0
40

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
puf-puf-kabaran-mayali-pisi.jpg

Puf Puf Kabaran Mayalı Pişi Tanımı İçin Gereçler

• 1 paket instant maya
  • 3 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • 1 çay çay kaşığı şeker
Maya için
  • 1 su bardağı ılık su
Kızartmak için
  • 2 su su bardağı yağ

Puf Puf Kabaran Mayalı Pişi Tanımı Yapılışı

1. Öncelikle maya ve şeker i 1 su bardağı ılık suya koyup ağzını kapatıp bi 15 20 dakika bekletiyoruz
  2. Mayamız etkinleştiğini göreceksiniz esasen daha sonra unu aldığımız kabın içine mayamızı koyuyoruz
  3. Tuzunu atıp yavaş yavaş yoğurmaya başlıyoruz azar azar unu ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. Yumuşak çok hafif ele yapışan bi hamur olacak ağzını kapatıp 40 dakika ılık ortam da hamurumuzun düzgünce kabarmasını bekliyoruz.
  4. Şayet kahvaltıya yapacaksanız akşamdan yoğurup ağzını kapatıp buz dolabında sabaha kadar bekletebilirsiniz ben o denli yapıyorum genelde ayrıyeten ne kadar bekletirseniz o kadar maya daha çok etkinleşmiş olur ve hamurumuz yavaş yavaş sabaha kadar dinlenerek kabarır.
  5. Daha sonra merdane yahut oklava ile açıp hamuru istediğimiz üzere kesiyoruz ben su bardağıyla kestim kızgın yağ a atıp altlı üstlü kızartıyoruz. Aslında yağa atınca çabucak kabardığını göreceksiniz bizim kahvaltıların vazgeçilmezi pişi.Yapacaklara şimdiden.Afiyet olsun ☺️????????.

858,497Konular
981,928Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt