Puf Puf Kabaran Mayalı Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 buçuk paket instant maya
- Aldığı kadar un
- Peynir
- Maydanoz (İsteğe bağlı)
Puf Puf Kabaran Mayalı Poğaça Tanımı Yapılışı
- Öncelikle 2 su bardağı ılık suyun içine mayayı dökelim. Su ılıktan birazcık daha sıcak olabilir eli yakmayacak halde.
- Karışımın içine tuz şeker ve yağı ekleyip düzgünce karıştırıyoruz.
- Unu yavaş yavaş ekliyoruz. Yumuşak bir hamur elde edene kadar ekleyip yoğuruyoruz.
- Hamurun üzerini kapatıp en az 1 buçuk saat bekliyoruz hamurun hacmi iki katına çıkmalı çabuk mayalanması için hafif ısıtılmış fırına atabiliriz.
- Mayalanan hamura harç koyup hal veriyoruz işin en büyük sırrı iç harcını koyarken hamuru çok açıp inceltmemek.
- Evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırına altı üstü pişene kadar bekletiyoruz. Hafif kızarması kâfi çok kurumaması için.
- Fırını fansız çalıştırıyoruz ve katiyen çıktıktan sonra birinci sıcağı gidince tepsiden çıkarıp kuru bir kaba koyuyoruz. Üzerini pak bir bez ile örterek yumuşak kalmasını sağlayabiliriz. Afiyet olsun.