Puf Puf Kabaran Nutellalı Çiçek Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant kuru maya (10 gr)
- 1 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
- 2 yemek kaşığı silme toz şeker
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- 5 su bardağı un (azar azar ekleyin)
- Sürülebilir çikolata
- 1 yumurta sarısı (ayırdığımız)
Puf Puf Kabaran Nutellalı Çiçek Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabımıza ılık süt, ılık su, maya ve toz şekeri alalım.
- İki üç dakika çırpıp mayanın aktif olması için üzerini kapatarak 10 dakika kadar bekletelim.
- Sıvı yağ, yumurta beyazı ve tuz ekleyip karıştırdıktan sonra azar azar unumuzu ilave edip yoğuralım.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamur kabını hava almayacak şekilde kapatalım.
- Güzel kabarması için üzerini bir bezle sararak 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurumuzu yoğurup mandalina büyüklüğünde 15 eşit parçaya bölelim.
- Yuvarlayıp çay tabağı büyüklüğünde açarak ortasına çikolata ekleyip kapatalım.
- İçini ve kenarlarını tereyağı ile yağladığımız 28 cm fırın tepsimize poğaçaları dizelim.
- Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.
- Güzel kabarması ve piştikten sonra yumuşacık olması için 20 dakika üzerini örterek tepsi mayası yapalım.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Tepsimizi fırından alıp üzerini temiz bir bezle örtüp dinlendirelim.
Afiyetle .
Puf Puf Kabaran Nutellalı Çiçek Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı