Puf Puf Kabaran Nutellalı Çiçek Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant kuru maya (10 gr)
- 1 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
- 2 yemek kaşığı silme toz şeker
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- 5 su bardağı un (azar azar ekleyin)
- Sürülebilir çikolata
- 1 yumurta sarısı (ayırdığımız)
Puf Puf Kabaran Nutellalı Çiçek Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabımıza ılık süt, ılık su, maya ve toz şekeri alalım.
- İki üç dakika çırpıp mayanın aktif olması için üzerini kapatarak 10 dakika kadar bekletelim.
- Sıvı yağ, yumurta beyazı ve tuz ekleyip karıştırdıktan sonra azar azar unumuzu ilave edip yoğuralım.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamur kabını hava almayacak şekilde kapatalım.
- Güzel kabarması için üzerini bir bezle sararak 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurumuzu yoğurup mandalina büyüklüğünde 15 eşit parçaya bölelim.
- Yuvarlayıp çay tabağı büyüklüğünde açarak ortasına çikolata ekleyip kapatalım.
- İçini ve kenarlarını tereyağı ile yağladığımız 28 cm fırın tepsimize poğaçaları dizelim.
- Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.
- Güzel kabarması ve piştikten sonra yumuşacık olması için 20 dakika üzerini örterek tepsi mayası yapalım.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Tepsimizi fırından alıp üzerini temiz bir bezle örtüp dinlendirelim.
Afiyetle
Puf Puf Kabaran Nutellalı Çiçek Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.