Puf Puf Kabaran Peynirli Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta beyazı içine (Sarısı üzerine)
- 1 paket kuru maya
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
- 5 su bardağı un
- Süzme peynir yahut kaşar peyniri
- Yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı süt
- Susam
Puf Puf Kabaran Peynirli Poğaça Tanımı Yapılışı
- Öncelikle süt, su, şeker ve mayamızı karıştırma kabına alıyoruz.
- Bir iki dakika bekledikten sonra içine sıvı yağ tuz yumurta beyazını ekleyelim karıştıralım unumuzu denetimi dökelim.
- Biraz yoğuralım tereyağı koyalım çok sıvı görünebilir başta beş dakika daha yoğurduktan sonra hamurumuz çok hoş oluyor.
- Elinize aldığınızda ele yapışmayan akışkan bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzu üstünü kapatıp yaklaşık kırk dakika dinlendirelim.
- Dinlenen hamurumuzu bezelere ayıralım.
- Yaklaşık on iki tane oluyor.
- Bezeleri ortasına bastırmadan yalnızca kenarlarından biraz açalım.
- Orta kısmına istediğiniz peynir çeşidini koyalım.
- Kapattım tepsimize dizelim. İstediğiniz tepsiye koyabilirsiniz.
- Ben borcamca yaptım üzerlerini örtelim yirmi dakika dinlendirelim.
- Dinlenen hamurumuzun üzerine yumurta sarısı sütü karıştırıp sürelim susam serpelim.
- Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Denemek isteyenler için. Afiyet olsun.