Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Puf Puf Kabaran Poğaça Tarifi

Puf Puf Kabaran Poğaça Tarifi
0
31

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
puf-puf-kabaran-pogaca-tarifi.jpg

Puf Puf Kabaran Poğaça Tanımı İçin Materyaller

• 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket margarin (Eritilmiş soğumuş)
  • 1 paket yas maya
  • 1 paket kuru maya(10 gr)
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Üzerine sürmek içinde ekstra 1 tane daha yumurta
  • Alabildiği kadar un
Ortasına sürmek içinde
  • Yarım kase sıvı yağ

Puf Puf Kabaran Poğaça Tanımı Yapılışı

1. öncelikle hamurumuzdan başlayalım bütün materyalleri bi kapta birleştirelim.
  2. Margarin eritilip soğumuş olursa çok daha hamur özdeşir buna dikkat edelim ve kulak göğsü kıvamı haline gelene kadar yoğuralım. Unu azar azar ekleyelim herkesin eli farklıdır o yüzden un ölçüsünü yazmadım.
  3. Hamurumuzu yoğurduktan sonra üzerini sarıp mayalanmaya bırakalım. Ben 2 saat mayalandırdım ne kadar çok beklerse o kadar çok hamur kıvam alır ve kabarır.
  4. Sonrasında mandalına büyüklüğünde bezeler alalım oklava yardımıyla biraz açalım elimizle de açabiliriz
  5. Biçimi size kalmış ben görseldeki formları tercih ettim.
  6. İç materyal olarak çökelek ve ceviz kullandım cevizli poğaça mı olur demeyin denemenizi tavsiye ederim benim fovorimdir cevizli poğaça yapacakken hamuru açınca biraz yağlayalım.
  7. Formların yapılışı görselerde mevcut.
  8. Bütün hepsini hazırlayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepside yarım saat dinlemeye bırakalım.
  9. Sonrasında üzerine 1 yumurtaya 1 yemek kaşığı süt ekleyip çırpalım ve sürelim.
  10. 200 derecelik alt üst ayar fırında kızarana kadar pişirelim afiyet olsun insalalh.

858,498Konular
982,047Mesajlar
30,025Kullanıcılar
emre0544Son üye
Üst Alt