Puf Puf Kabaran Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 1 adet yumurta
- 1 paket margarin (Eritilmiş soğumuş)
- 1 paket yas maya
- 1 paket kuru maya(10 gr)
- 1, 5 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- Üzerine sürmek içinde ekstra 1 tane daha yumurta
- Alabildiği kadar un
- Yarım kase sıvı yağ
Puf Puf Kabaran Poğaça Tanımı Yapılışı
- öncelikle hamurumuzdan başlayalım bütün materyalleri bi kapta birleştirelim.
- Margarin eritilip soğumuş olursa çok daha hamur özdeşir buna dikkat edelim ve kulak göğsü kıvamı haline gelene kadar yoğuralım. Unu azar azar ekleyelim herkesin eli farklıdır o yüzden un ölçüsünü yazmadım.
- Hamurumuzu yoğurduktan sonra üzerini sarıp mayalanmaya bırakalım. Ben 2 saat mayalandırdım ne kadar çok beklerse o kadar çok hamur kıvam alır ve kabarır.
- Sonrasında mandalına büyüklüğünde bezeler alalım oklava yardımıyla biraz açalım elimizle de açabiliriz
- Biçimi size kalmış ben görseldeki formları tercih ettim.
- İç materyal olarak çökelek ve ceviz kullandım cevizli poğaça mı olur demeyin denemenizi tavsiye ederim benim fovorimdir cevizli poğaça yapacakken hamuru açınca biraz yağlayalım.
- Formların yapılışı görselerde mevcut.
- Bütün hepsini hazırlayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepside yarım saat dinlemeye bırakalım.
- Sonrasında üzerine 1 yumurtaya 1 yemek kaşığı süt ekleyip çırpalım ve sürelim.
- 200 derecelik alt üst ayar fırında kızarana kadar pişirelim afiyet olsun insalalh.