Puf Puf Kabaran Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 2 yumurta akı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 3 tatlı kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı yumuşamış tereyağ
- 8 çay bardağı un
- Peynir
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
Puf Puf Kabaran Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Genişçe bir kaba yumurta, sıvı yağ, süt, su, tozşeker, tuzu ve mayayı koyup karıştıralım.
- Üzerine unu dökerek yoğurmaya başlayalım, toparlanan hamura bir kaşık tereyağını ek edip yoğurmaya devam edelim ele yapışan bir hamur elde edelim.
- Hamuru 45 dk mayalandırmaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere bölelim.
- Bezelerimizi ortası bombe kalacak halde kenarlarından düzleyelim ve bombe olan kısma peynirimizi koyalım ve yuvarlayalım.
- Bütün bezeleri tıpkı halde yapıp yağlanmış tepsiye dizip 20 dk mayalandırmaya bırakalım.
- Mayalanan poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısını ve susamı serpip evvelce ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Deneyeceklere afiyet olsun.