Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Puf Puf Kabaran Poğaça

Puf Puf Kabaran Poğaça
0
36

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
puf-puf-kabaran-pogaca.jpg

Puf Puf Kabaran Poğaça Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için;
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 5 tatlı kaşığı şeker
  • 2 adet yumurtanın akı ( sarısı üstü için)
  • 4 tatlı kaşığı instant maya
  • 5-6 su bardağı un
İç gereci;
  • 3 tane orta uzunluk haşlanmış patates
  • Maydanoz
  • Tuz
  • İsteğe bağlı baharat
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
  • 2 yumurta sarısı
  • Susam

Puf Puf Kabaran Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle su ,süt ,sıvı yağ, şeker, tuz ,maya ve yumurta aklarını yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  2. Sonra yavaş yavaş unu ekleyelim( 5 su bardağından sonra denetimli bir formda ekleyelim).
  3. Hamurumuzu tezgaha alıp kıvam alana kadar güzelce yoğuralım.
  4. Kıvam alan hamurumuzu yoğurma kabına koyalım.
  5. Üzerini streçleyip pak bir örtüyle kapatalım.
  6. 2 saat mayalanmasını bekleyelim.
  7. İç materyalini için haşlanmış patatesleri ezelim.
  8. Doğradığımız maydanozu ve başka gereçleri koyarak karıştıralım (istediğiniz iç materyal koyabilirsiniz).
  9. Mayalanan hamurumuzun üstüne bastırarak havasını alalım.
  10. Hamurdan kesimler alıp elimizle biraz açalım.
  11. Elimizle açtığımız hamurun iç materyalini koyup hamurun uç kısımlarını yuvarlak olacak halde kapatalım.
  12. Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine koyalım.
  13. Hamurumuz bitene kadar bu süreci yapalım.
  14. Tepsi mayası için poğaçaları 50 derece ısıttığımız fırında 20 dakika bekletelim.
  15. Tepsi mayası gelen poğaçalarımızı fırından çıkaralım üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
  16. 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika boyunca üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  17. Üzeri kızaran poğaçalarımızı fırından çıkaralım.
Ve poğaçalarımız hazır afiyet olsun.Dilerseniz poğaçaları buzlukta da saklayabilirsiniz.

Puf Puf Kabaran Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,255Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt