Puf Puf Kabaran Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 5 tatlı kaşığı şeker
- 2 adet yumurtanın akı ( sarısı üstü için)
- 4 tatlı kaşığı instant maya
- 5-6 su bardağı un
- 3 tane orta uzunluk haşlanmış patates
- Maydanoz
- Tuz
- İsteğe bağlı baharat
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yumurta sarısı
- Susam
Puf Puf Kabaran Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle su ,süt ,sıvı yağ, şeker, tuz ,maya ve yumurta aklarını yoğurma kabına alıp karıştıralım.
- Sonra yavaş yavaş unu ekleyelim( 5 su bardağından sonra denetimli bir formda ekleyelim).
- Hamurumuzu tezgaha alıp kıvam alana kadar güzelce yoğuralım.
- Kıvam alan hamurumuzu yoğurma kabına koyalım.
- Üzerini streçleyip pak bir örtüyle kapatalım.
- 2 saat mayalanmasını bekleyelim.
- İç materyalini için haşlanmış patatesleri ezelim.
- Doğradığımız maydanozu ve başka gereçleri koyarak karıştıralım (istediğiniz iç materyal koyabilirsiniz).
- Mayalanan hamurumuzun üstüne bastırarak havasını alalım.
- Hamurdan kesimler alıp elimizle biraz açalım.
- Elimizle açtığımız hamurun iç materyalini koyup hamurun uç kısımlarını yuvarlak olacak halde kapatalım.
- Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine koyalım.
- Hamurumuz bitene kadar bu süreci yapalım.
- Tepsi mayası için poğaçaları 50 derece ısıttığımız fırında 20 dakika bekletelim.
- Tepsi mayası gelen poğaçalarımızı fırından çıkaralım üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
- 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika boyunca üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Üzeri kızaran poğaçalarımızı fırından çıkaralım.
Puf Puf Kabaran Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı