
Puf Puf Kabaran Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket yaş maya
- 2 su bardağı ılık süt
- 3.5 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
- Aldığı kadar un ( yaklaşık 3.5 4 su bardağı kadar)
Puf Puf Kabaran Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yaş maya, ılık süt şeker ve tuz yoğurma kabına alınır ve kaşık yardımıyla karıştırılır.
- Üzerine streçle kapatılıp 15 dakika bekletilir ki mayamız kıvama gelsin.
- Daha sonra başka kalan, sıvı yağ, yumurta akı ve yavaş yavaş denetimli bir halde unumuz ek edilerek yoğrulur.
- Hamur ele yapışmayan yumuşak kıvamda olacaktır. Hamuru yeterli yoğurun ki istediğiniz sonuç eldersiniz ???? hiç bekletmeden form verip dilerseniz sade dilerseniz kaşarlı yapabilirsiniz tercihinize nazaran.
- Fırın tepsisine dizdiğimiz hamurları üzerine pak bir bez ile örterek yaklaşık yarım saat dinlendirelim.
- Dinlenmiş hamurlarımızın üzerine yumurta sarısı sürerek susam çörek otu atabilirsiniz.
- 180 derece alt üst ayarda üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun ????.