Puf Puf Kabaran Sodalı Dilim Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
- 5 adet patates
- 150 gram eritilmiş tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 şişe maden suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
- 1 su bardağı peynir ( ben tulum kullandım. dilediğiniz peynir olur lakin böreği dondurucuya atacaksanız kaşar tavsiye etmem).
- Tuz (peynirinizin tuzuna nazaran ayarlayın)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Puf Puf Kabaran Sodalı Dilim Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri haşlayın.
- Derin bir kap içerisine haşlanan patatesleri rendeleyin.
- Üzerine yumurta, süt, yoğurt, maden suyu, kabartma tozu, peyniri ve maydanozu ekleyin.
- En son tereyağını ve baharatları da ekleyip düzgünce harmanlayın (harç biraz cıvık oluyor. Tereyağı donunca harç biraz toparlanıyor).
- Harcı göz kararı 6 modüle bölün.
- Her bir yufkanın üzerine harçtan dökerek üst üste dizin.
- Rulo biçiminde sarın.
- Büyüklüğüne nazaran 2 yahut 3 kesime bölün.
- Hemen pişirecekseniz buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.
- Dondurucuya kaldıracaksanız bu etapta kaldırabilirsiniz ????????
- Dinlenen hamuru dilim dilim keserek fırın tepsisine dizin.
- Üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımını sürerek 200 derecede kızarana kadar pişirin.
- Hemen pişirdiğinizde puf puf çok hoş oluyor tavsiye ederim.
- Dondurucudan çıkarıp pişirecekseniz 40 dk kadar biraz açılmasını bekleyin sonra dilimleyebilirsiniz.
Puf Puf Kabaran Sodalı Dilim Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı