
Puf Puf Kabaran Tadına Doyulmayan Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı ılık su
- 1 yemek.kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yumurta sarıları üzeri için ayrılacak
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 10 gram iki paket instant maya
- Çörekotu,susam
- Aldığı kadar un (yumuşak ele yapışmayacak bir hamur olacak ben yaklaşık 8 su bardağı kullandım)
Puf Puf Kabaran Tadına Doyulmayan Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık su ve maya eritilir .
- İçine üç yemek kaşığı şekerde beraberinde ayrı bir kapta süt ,sıvı yağ ,yumurta akları karıştırılır.
- Üzerine erittiğimiz mayayı dökelim.
- Sırasıyla unu ,tuzu ekleyip unu azar azar ilave edelim .
- Ele yapışmayan çok sert olmayan hamur olacak iyice yoğuralım, ne kadar yoğurursak o kadar güzel oluyor .
- Hamuru 40 dakika dinlendirip yağlanmış tepsiye şekil verip koyalım.
- Ben tepside de yarım saat dinlendirdim.
- Yumurta sarısı sürüp isteğe bağlı çörek otu susam ile süsleyelim .
- Yarım saat da pişirdikten sonra 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Şimdiden afiyet olsun????????.