Puf Puf Kabaran Yumuşacık Pofuduk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yaş maya
- 1,5 çay bardağı nişasta
- 4,5 -5 su bardağı un
- 1 kase ezilmiş beyaz peynir (İsteğe göre kaşar peyniride kullanılabilir)
Puf Puf Kabaran Yumuşacık Pofuduk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç malzemelerin hepsini bir kaba alıyoruz bir çırpma teliyle çırpıyoruz 5 dakika bekletiyoruz.
- Unu ve nişastayı yavaş yavaş ekliyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz hamurumuzu 35-40 dakika mayalandırıyoruz.
- Mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, elimizde hafif açıp iç harcını koyup yuvarlak şekil veriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, çatalla birlikte artı işareti yapıyoruz.
- 20 dakika tepsi mayası yaptıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz afiyet olsun.