elektronikci
FD Üye
Puf Puf Kabaran Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket yaş maya (İnstantta kullanabilirsiniz)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı (Sarısı üstüne)
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5.5-6 su bardağı un
- Peynir (patates, zeytin, kaşar v.b istediğiniz herhangi birşey de koyabilirsiniz)
- Yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Puf Puf Kabaran Yumuşacık Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un harici bütün malzemeleri yoğuracağımız kapta birleştiriyoruz (Su ve sütün ılık olması gerekli).
- 5 su bardağı unu ekledikten sonra yoğuruyoruz ve yavaş yavaş kontrollü bir şekilde un eklemeye devam ediyoruz (Benim için 5,5 bardak yeterli geldi)
- 50 derece ısıtmış olduğum fırında 1 saat hamuru mayalanmaya bırakıyoruz, dilerseniz fırın olmadan da 1 buçuk saat bekletebilirsiniz.
- Kabaran hamurumuzu tezgah üstüne alıp elimizle toparladıktan sonra küçük bezeler haline getiriyorsunuz. 22 adet çıktı benim ama biraz daha küçük bezelerseniz daha fazla çıkar o kadar bereketli bir hamur ☺
- İstediğiniz şekli verip arasına da istediğiniz malzemeyi koyduktan sonra tepsimize yerleştiriyoruz.
- Ben tekrar 50 derece de ısınmış fırında 20 dk daha mayalanmasını istedim, siz dilerseniz yapmaya da bilirsiniz.
- Sonra üstüne ayırdığımız yumurtanın sarısını sürüyoruz isteğe göre susam ve çörek otu ekiyoruz.
- 180 derece altlı üstlü fırında 25 dakika pişiriyoruz. Pişme süresi fırından fırına değişeceği için kontrollü olmakta her zaman fayda vardır ☺ vee hazır. Afiyet olsuuunnn ????.