Puf Puf Peynirli Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 3 yumurta
- 2 bardak ılık su
- 2 bardak ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 buçuk paket kuru maya
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- Un
- 500 gram beyaz peynir
- Yarım demet ince doğranmış maydanoz
Puf Puf Peynirli Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 yumurta + 2 yumurtanın beyazı ,süt, su, yağ, maya ,şeker ve tuzu karıştırıyoruz.
- Güzelce birbirine özleştirdikten sonra yavaş yavaş unu ekliyoruz .
- Yumuşak ve ele biraz yapışan bir hamur yoğuruyoruz .
- 1 saat sıcak bir yerde mayalandırıyoruz.
- Mühlet sonunda elimizi yağlayıp hafif havasını alarak nazikçe tekrar yoğuruyoruz hamurumuzu.
- Sonrasında mandalina büyüklüğünde bezeler alıyoruz.
- Tezgahımızı ve elimizi yağlayarak bezeleri parmak uçlarımızla açıyoruz .
- İçine hazırladığımız peynir maydanoz karışımından koyup kapatıp aksi çeviriyoruz tepsiye diziyoruz.
- Başka hamurlarada tıpkı süreci yapıyoruz.
- 10 dk tepsi mayası yaptırıyoruz .
- Müddet sonunda üzerine ayırdığımız yumurta sarısını, 1 tatlı kaşığı pudra şekeri ve biraz sıvı yağla çırpıp poğaçaların üzerine sürüyoruz .
- 200 derece fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişiriyoruz .
- Bu ölçüden 30 adet poğaça çıkıyor ister buzluk için ister benim üzere uzun yolda çocuklarınız için yapabilirsiniz afiyet olsun.