Puf Puf Peynirli Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık su
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- Yarım yaş maya yahut 1 yemek kaşığı toz maya
- 1 yumurta beyazı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Ufalanmış beyaz peynir yahut tercihe nazaran lor peyniri
- Kıyılmış maydanoz
- Yumurta sarısı
- Çörekotu
Puf Puf Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ilık su ve sütün içinde maya ve şeker eritilip, 5 dakika mayanın etkinleşmesi beklenir.
- Sıvı yağ, yumurta beyazı ve tuz eklenip karıştırılır.
- Denetimli olarak un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur.
- Hamur kabarması için 45 dakika kadar dinlendirilir.
- Kabaran hamur küçük bir mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır.
- Bezeler elle açılıp iç harç koyulup kapatılır.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp dilenirse çatalla çizgiler yapılır.
- En son çörekotu da serpilip 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun ???? İnstagram: tariflerim_ve_sunumlarim.