bilgisayarci
FD Üye
Puf Puf Pişi Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı toz şeker (silme)
- 1 tatlı kaşığı tuz (silme)
- 1 paket yaş maya ya da instant maya
- 2 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı un
- 2-3 su bardağı sıvı yağ
Puf Puf Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Unu yoğurma kabına alıp, ortasını havuz şeklinde açıyoruz.
- Havuz şeklinde açtığımız yere, toz şekerini, tuzu ve mayayı koyuyoruz. Üzerine ılık suyu ekleyip, elimizle havuzun ortasındaki malzemeleri eritiyoruz.
- Daha sonra kenarlardan yavaş yavaş un alarak yoğuruyoruz.
- İyice yoğurduktan sonra 1 yemek kaşığı un ile toparlıyoruz ve yoğurma kabının varsa kapağı ile yoksa temiz bir bezle iyice sarıp, kapatıyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz. 40-50 dk arasında mayalandırıyoruz. Mayalanma süresi ortamın ısısına göre değişiklik göstermektedir.
- Mayalanan hamurdan minik minik bezeler koparıyoruz.
- Bir tepsiye yağ döküp, kopardığımız bezeleri şekillendiriyoruz.
- Kızgın yağda, şekil almış olan hamurlarımızı altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen hamurlarımızı, yağını çekmesi için altına peçete koyduğumuz servis tepsimize alıyoruz. Afiyet olsun.