Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Puf Puf Poğaça (Pastane Poğaça Tadında)

Puf Puf Poğaça (Pastane Poğaça Tadında)
0
42

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
puf-puf-pogaca-pastane-pogaca-tadinda.jpg

Puf Puf Poğaça (Pastane Poğaça Tadında) Tanımı İçin Materyaller

  • 2 yumurta akı
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 5, 5-6 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tuz
Ortası için;
  • Dilediğiniz üzere
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • 2-3 kaşık sıvı yağ

Puf Puf Poğaça (Pastane Poğaça Tadında) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamurumuzu hazırlamak için yoğurma kabına sarılarını üzeri için ayırdığımız yumurta aklarını alalım.
  2. Daha sonra üzerine süt, sıvı yağ, ılık su, maya ve şekeri alalım ve karıştıralım. Ben bu tanımımda 200 ml’lik klasik su bardaklarından kullandım.
  3. Unumuzu yavaş yavaş denetimli bir formda karıştırma kabımıza ekleyelim. Üzerine tuzu da ekledikten sonra spatula yardımı ile karıştıralım.
  4. Hamurumuz katılaştıktan sonra tezgaha alalım ve elimizle yoğurmaya başlayalım.
  5. Güzelce kıvam alan hamurumuzu tekrar yoğurma kabına alarak üzerini streçleyelim ve pak bir örtü ile sararak yaklaşık 1 – 1, 5 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  6. Mayası gelen hamurumuzun üzerini açalım ve un serptiğimiz tezgaha alalım.
  7. Hamurumuzun havasının çıkması için 1-2 defa daha yoğuralım.
  8. Yoğurduktan sonra hamurumuzu kesme basamağına geçelim.
  9. Hamurumuzu 20 eşit kesime ayıralım ve elimizle beze haline getirelim.
  10. Hamurunuzu keserken siz yapacağınız poğaça büyüklüğüne nazaran beze boyutlarını ayarlayabilirsiniz.
  11. Bezenin birini alarak elimizle yavaşça genişletelim, içerisine iç harcından yerleştirerek hamurun uç kısımlarını birleştirerek elimizle yuvarlayalım.
  12. Ben iç harç olarak kaşar peyniri ve sucuk kullandım lakin siz dilediğiniz iç harcını kullanabilirsiniz.
  13. Tüm bezelerimiz bitene kadar bu sürece devam edelim ve hazır hale getirdiğimiz poğaçalarımızı pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  14. Tekrar tepsi mayası için poğaçalarımızı bekletelim. 50°c çalıştırdığımız fırında 15-20 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
  15. Dilerseniz üzerini pak bir bez ile örterek de 45 dakika kadar bekletebilirsiniz.
  16. Ayırdığımız yumurta sarılarının içerisine sıvı yağ ekleyelim ve karıştıralım.
  17. Tepsi mayası gelen poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürelim.
  18. Son olarak çörek otu ve susam serperek alt üst ayarda çalıştırdığımız 185°c fırında yaklaşık 20 dakika kadar denetimli bir formda pişmeye bırakalım.
  19. Pişen poğaçalarımızı fırından çıkartarak birinci sıcağı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.
 
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt