elektronikci
FD Üye
Puf Puf Poğaça Püf Noktaları İle Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta (2 sinin sarısını üstüne)
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı erimiş tereyağı
- 1 su bardak ılık süt
- 1 su bardak ılık su
- 3 ,5 yemek kaşığı şeker
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- İnstant maya
- Yeteri kadar un
Puf Puf Poğaça Püf Noktaları İle Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba.
- Tüm materyaller evvelden hazırlanıp tezgahta bekletiliyor oda sıcaklığına gelmesi için.
- Akabinde su, süt, yumurta, sıvı yağ ve eritilmiş tereyağ kabımıza alınıp karıştırılıyor.
- Öteki tüm katı gereçlerde eklenerek yoğuruluyor, un yavaş yavaş ek edilip yumuşak bir hamur elde ediliyor hafif yapışacak tam kulak göğsü değil yoğurdukca yapışması azalır fazla un koyarsanız sert olur.
- Üstüne streç ile oda sıcaklığında 1 saat mayalanıyor.
- Hamurumuzu tekrar alıp hafifçe çok bastırmadan ikinci mayalama yapıp 20 dk kadar tekrar bekletiyoruz.
- Akabinde ufak ufak yoğurup hal verip tepsimize dizip yumurtaları sürüyoruz.
- Üzerine susam, çörekotu, sade istediğiniz üzere yapabilirsiniz.
- 170 – 180 ° evvelce ısıtılmış fırına atıp 25 dk pişiriyoruz fırın farklılık gösterebilir kendinize nazaran ayarlamanızı göz önünde bulundurun lütfen. Afiyet olsun.