Puf Puf Poğaça (Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 2 yumurta (birinin sarısı üstüne sürülecek)
- Yarım bardak sıvı yağ
- Tuz
- 6-7 bardak un
- Lor peynir
Puf Puf Poğaça (Püf Noktalarıyla) Tanımı Yapılışı
- Su ve sütü parmak yakmayacak kadar ısıtıp yoğurma kabında maya ve toz şeker ile karıştıralım.
- 10 dk köpürmesini bekleyelim, akabinde tuz, sıvı yağ, yumurta ve unu ekleyip güzelce yoğuralım.
- Yumuşak bir hamur olmalı, üzerini örtüp 45 dk mayalanması için bekleyelim.
- Hamur hazır olunca tekrar yoğuralım ve gerekirse elimizi biraz yağlayarak küçük kesimler koparalım.
- İsteğinize nazaran içine peynir yahut diğer materyaller koyabilirsiniz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye poğaçaları dizelim.
- Çok bitişik koymayın, kabardıkça birbirine yapışabilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim, çörekotu ve susam serpelim.
- 180 derece fırında pişirelim, birinci 10 dakika fırının kapağını açmayın, kabarmayabilir ,fırınınıza nazaran 20 – 30 dk pişirin.