Puf Puf Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 5 çay bardağı süt
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yumurta
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı margarin
- Alabildiği kadar un
- Kaşar peyniri
- Sucuk yada sosis
Puf Puf Poğaça Tanımı Yapılışı
- Süt ılıyıncaya kadar ısıtın.
- Yoğurma kabına alın ve sıvı yağ, tuz, kuru maya, 2 yumurtanın akını, toz şekeri ekleyin karıştırın.
- Üzerine unu göz kararı kulak göğsü kıvamına gelinceye kadar yoğurun toparlamak için margarini kullanın.
- Püf noktası ise margarin poğaçanızın daha yumuşak puf puf olmasını sağlayacaktır emin olun daha lezzetli olacak.
- En sonunda içlerine kasar ve sucukları ekleyip hal verin üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürün.
- Susamımızıda serptikten sonra evvelce ısıtılmış 175 derece fırında pişirin afiyet olsun.