Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Puf Puf Poğaça

Puf Puf Poğaça
0
32

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
95
puf-puf-pogaca.jpg

Puf Puf Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

• 1.5 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya veya yarım paket yaş maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 50 gram hafif erimiş margarin veya tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • Un

Puf Puf Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ilık olan süt ve su karışımını bir kaba alın mayayı ve şekeri ekleyip bir çatalla karıştırın ve 6-7 dakika mayanın aktifleşmesini bekleyin. Bu işlemi kesinlikle yapın ki hamurunuz hem güzel kabarsın hem de poğaçanız yumuşak olsun.
  2. Kabaran mayaya yağları yumurtayı tuzu katıp karıştırın ve kontrollü bir şekilde unu ekleyin. Elinize hafif yapışacak yumuşak bir hamur yapın.
  3. Hamurunuzu güzelce yoğurun mayalı hamurlar yoğurulmayı sever. Ben 10 dakikaya yakın yoğuruyorum. Hamuru hep alttan yukarı doğru katlayarak yoğuruyorum.
  4. İyice yoğrulan hamurunuzun üzerini biraz yağlayıp üzerine bir poşet serin ve leğeninizi iyice sarın mayalı hamur sıcak ortamda çık iyi kabarır.
  5. Bu işlemi fırınınızı 50 derecede ısıtıp kapatın ve sıcak fırına hamuru koyun fırında bu şekilde de mayalandırabilirsiniz. Ben dışarda 1 saat mayalandırıyorum fırında daha kısa sürede mayalanır.
  6. Mayalanan hamurun üzerine bastırıp gazını alın kenarlardan içe doğru katlayıp hafif bir yoğurma işlemi yapın.
  7. Sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapın.
  8. Bezeyi hiç açmadan elinizin yanıyla tam ortasından bastırın oluşan çukura istediğiniz iç harcı koyun hamuru kapatın. Fakat hamurun uçlarına değilde avucunuzda baş parmağınızın altındaki kısımla poğaçanın arka tarafına bastırın.
  9. Uç kısımları dudak gibi açık kalacaktır.
  10. Bu şekilde yaptığınız poğaçaların üzerini bir bezle örtüp fırınınız ısınana kadar tepsi mayası yapın. Fırını 180 derece de ısıtın.
  11. Poğaçalarınızın üzerine yumurta sarısı sürün bu işlemi yaparken kabaran poğaçaları söndürmeden yapmaya çalışın.
  12. 180 derece de ısınan fırına poğaçaları sürün.
  13. Kızarınca fırından alın ve üzerine hemen su serpin ve üzerine bir poşet ve bez örtün böylece pamuk gibi yumuşacık olacaktır. Poğaçalarınız yenmeye hazır. Afiyet olsun????.
Puf Puf Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,497Konular
981,928Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt