Puf Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bardak oda sıcaklığında süt
- 1 bardak ılık su
- 1 bardak sıvı yağ
- 1 yaş maya
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 6-7 bardak un (Aldığı kadar)
- 2 adet yumurta sarısı
- Susam
- Çörekotu
Puf Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, sıvı yağ, su (Ilık olması değerli mayanın etkileşime girmesi için) ve mayayı bir yoğurma kabına alıp, elimizde maya eriyene kadar karıştırın.
- Yumurta ve şekeri ekleyip tekrar karıştırın. Tuz ve unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Hamuru 5 dk yumruklayarak yoğurmak kabarması açısından güzel olacaktır.
- Ardından streç sinema ile kapatıp bir bez ile sarın ben kalorifer peteğinin üzerine koydum ılık bir yerde en az 1saat beklemesi gerekiyor. Bu ortada iç malzemeyi hazırlayabilirsiniz ben peynir ve maydanoz kullandım isteğe bağlı.
- Hamur hazır olduğunda birkaç saniye yoğurup havasını alalım eşit modüllere ayırıp istediğiniz hali verebilirsiniz. Tepsiye dizdiğimiz poğaçaların üzerini bir bez ile örtüp 15 dakika bekletelim.
- Bu ortada fırını 180derece alt üst ayarda açalım beklerken fırının ısınması için. 15dk tepside mayalanan poğaçaların üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, susam ve çörekotu serpiyoruz ve fırına veriyoruz.
- 20-25 dakika üzere bir mühlet de fırından alalım birinci havası çıkınca çabucak üzerini bezle saralım ki kurumasın.
- Tariften 2tepsi çıkıyor birinci tepsini fırına sürünce 2tepsiyi hazırlayıp yeniden onun da üzerine bez örtüp tepsinin mayalanmasını sağlayabilirsiniz böylelikle birinci tepsi pişince çabucak başkasını pişirebilirsiniz. Sahiden pamuk üzere beğeneceğinize eminim.
- Dikkat edilmesi gereken husus hamurun yahut fırından aldığımız pişen poğaçanın üzerini bezle sarmak kurutmamak için bir de pişirme esnasında fırında çok tutmamak 20-23dk üzere bir müddette aldığımızda yumuşacık oluyor. afiyet olsun umarım beğenirsiniz.