Puff Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet yumurta
- 2 paket vanilya
- 4 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı toz şeker
- 6 sütlü kahve fincanı un
- 3-4 yemek kaşığı kakao
- Çekilmiş ceviz içi
Puff Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İki adet karıştırma kabı alalım.
- 3 yumurta, 1 bardak şeker, 2 bardak süt, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 paket vanilya, 2 paket kabartma tozu ve 3 fincan un ile kek hamuru yapalım.
- Diğer karıştırma kabına da 3 yumurta, 1 bardak şeker, 2 bardak süt, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 paket vanilya, 2 paket kabartma tozu, 3 fincan un ve 3-4 yemek kaşığı kakao ile öbür bir kek hamuru yapalım.
- Kek hamurlarını ceviz içi ek edelim.
- Büyük ve yuvarlak fırın tepsisine sıvı yağ sürüp biraz sade biraz kakaolu kek hamurundan sırayla kek hamurlarını tepsiye dökelim.
- Ben davul fırında pişirdim.
- Isınmış fırında 25 -30 dakika pişirelim. ( hayatımda yaptığım en kabarık kek ????).