Puff Poğaça Sütsüz Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yumurta beyazı içine sarısı dışına
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- Alabildiği kadar un
Puff Poğaça Sütsüz Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Suyu ılıtın. Yoğurma kabına yumurtanın beyazını yağı yoğurdu şekeri tuzu mayayı koyup birlikte karıştırın.
- Unu ek edin yoğurmaya başlayın hamurumuz yumuşak lakin hamura yapışmayacak kıvamda olmalıdır buna nazaran unu ek ederek yoğurun denetimli bir formda sorma işim bittikten sonra 40 dakika hamur kapatıp mayalandırın.
- Hamur mayalandıktan sonra tepsiyi yağlayıp biçim verin tepsiye dizin tepside 15’i 15-20 dakika bekletin tepsi mayası yaparsanız hamurunuz daha hoş kabaracak tır vaktiniz varsa yapın.
- Tepsi mayası yaptıktan sonra yumurtanın sarısını üzerine sürün200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin afiyet olsun.