Pufidik Patates Krokan Tanımı İçin Gereçler
Patates krokan için
- 5 tane ortaboy patates
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tavuk baharatı
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Tuz
- (Baharatları isteğe bağlı olarak azaltabilirsiniz)
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağı ile kavrulmuş yarım çay kaşığı tozbiber
- Bir tutam doğranmış maydanoz
Pufidik Patates Krokan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Küp küp doğradığımız patatesleri azıcık tuz attığımız suda yeterlice haşlayıp süzüyoruz.
- Ilık hal aldığında ezgeç yardımıyla püre haline getiriyoruz.
- 1 yumurta, 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve baharatları bir kaşık yardımıyla güzelce yedirerek karıştırıyoruz.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, bir yemek kaşığı ile hazırladığımız püre karşımdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp tepsiye tek tek yerleştiriyoruz. (kaşığı ortada suya batırabilirsiniz, püre yapışmadan kolay yerleştirmemizi sağlar)
- 200 derece evvelden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
- 1 kase sarımsaklı yoğurt ve tozbiber ile yakılmış tereyağı ile servis ederken üzerini maydanoz ile süslüyoruz.
- Yemeğimizin avantajı direk sarımsaklı yoğurdu üzerine döküp, tereyağını da üzerine gezdirip mantı üzere servis etme imkanı var.