Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pufidik Sünger Pandispanya (Tam Ölçü)

Pufidik Sünger Pandispanya (Tam Ölçü)
0
59

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Pufidik Sünger Pandispanya (Tam Ölçü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Pufidik Sünger Pandispanya (Tam Ölçü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurta ve şekeri 3 dakika mikserin en yüksek ayarında çırpalım.
  2. Sıcak suyu ekleyip 8-9 dakika daha yüksek ayarda çırpmaya devam edelim.
  3. Yavaş yavaş nişastayı (Mümkünse eleyerek ancak ben eklemedim şimdi) ekleyip (Varsa mikserin en düşük ayarı yoksa) spatula ile aşağıdan üst dışarıdan içe gerçek olacak biçimde yavaş yavaş yedirelim. Unu da tıpkı formda.
  4. Ardından vanilya ve kabartma tozunu da ekleyelim.
  5. Tabanını yağlı kağıtla kapladığımız kelepçeli kalıba hazırladığımız pandispanyayı dökelim. Hava kalmasın diye iki üç kez tezgaha vuralım harcı.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin (İsterseniz kabardıktan sonra 150 dereceye de alabilirsiniz fırına göre)
  7. Fırından çıkarıp, soğuduktan sonra bir bıçak yardımı ile kenarlarını ayırıp üç kat yahut iki kat kesebilirsiniz. Ben 3e böldüm. İsterseniz derin dondurucuya kaldırıp daha sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun ????????????.
Pufidik Sünger Pandispanya (Tam Ölçü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
982,566Mesajlar
30,311Kullanıcılar
inzebygameSon üye
Üst Alt