
Pufii Bazlama Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz çok dolu olmasın
- 1 paket instant maya
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Pufii Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir kabın içine un, şeker, tuz, maya ve yağınızı ekleyin. Yavaş yavaş ılık suyu ekleyerek yoğurmaya başlayın.
- Hafif ele yapışacak biçimde bir hamur elde edip 1 saate yakın mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamurunuzu tezgahınıza alın ve havasını yoğurup alın. Akabinde 5-6 adet mezeler yapın ve üzerini bir bez ile kapatın kurumaması için.
- Bezelerinizi merdane yardımıyla açın. 1 cm kalınlığında olacak biçimde.
- Teflon tavanızı ısıtın ve açtığınız hamuru artlı önlü orta kısık ateşte çevirerek pişirin.
- Üzerine tereyağı sürüp, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.