
Pufuduk Pişi Tanımı İçin Gereçler
- 4 su bardağı un ( süzgeçte elenmesi gerekiyor)
- 2 tane yumurta ( oda sıcaklığında tercihen)
- 1 paket ınstant maya
- 2 yemek kaşığı hazır yoğurt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Ilık süt ( soğuk yahut sıcak olmamasına dikkat edilmesi gerekiyor)
- Sıvı yağ
Pufuduk Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Unu kişi sayısına nazaran yapılabilir.
- Yumurta, maya, yoğurt, kabartma tozu birebir ölçüde olmalı.
- Bütün gereçleri kulak göğsü kıvamında yoğrulup 1 saat dinlendirelim.
- Hamur şişince oklava ile açıp hallerle kesip kızgın yağda kızartılabilir.Afiyet olsun ????.
Pufuduk Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı