Pura Kaçamak (Balkan Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr mısır unu
- 4 su bardağı su
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı toz biber
- 100gr beyaz peynir
- Tuz
- İsteğe bağlı pekmez
Pura Kaçamak (Balkan Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye suyu ve yoğurdu koyunuz. Tuzu ekleyin.
- Su ısınınca mısır ununu dökün.
- Orta ateşte 15 dakika pişirin.
- Ateşten alın tahta kaşık ile karıştırın.
- Kaşıkla bir kaba servis yapın.
- Üzerine eritilmiş tereyağ ve toz biberi ve peyniri dökünüz. Afiyet olsun ????