Püre Yatağında Ballı Susamlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 1 çay k sarımsak tozu
- 3 yemek kaşığı nişasta
- Biraz tuz
- 3 yemek kaşığı bal
- 3 yemek kaşığı ketçap
- Yarım su b su
- 2 tatlı kaşığı susam
- 4 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay b süt
- Tuz, karabiber
- Yeşil soğan
Püre Yatağında Ballı Susamlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir kaba yumurta, soya sosu, çok az tuz ve sarımsak tozunu koyun ve iyice çırpın.
- Üzerine nişastayı ekleyin tekrardan güzelce ne karıştıralım.
- Kuş başı doğranmış tavukları içerisine aktarın ve güzelce harmanlayın.Bu şekilde 15-20 dk buzdolabında bekleyin.
- Uygun tavaya sıvı yağ döküp kızdırın.
- Tavukları arkalı önlü kızartın.
- Birden hepsini içerisine atmayın yağın ısısı düşmesin. Kızaran tavukları havlu kağıt üzerine koyun.
- Püresi için.Patatesleri soyup yıkıyalım ve kaynar suda haşlanır.
- Patatesler süzülür uygun bir kaba alınır ve çatalın arka tarafı ile ezilir.
- Üzerine tereyağı ve süt eklenir.
- Püre kıvam alana kadar ezilir.
- Diğer taraftan sosu için küçük tencereye bal, ketçap ve şu eklenir ve karıştırılır.
- Ocakta orta ateşte ara ara karıştırarak kaynatın. Sos koyu bir kıvam aldığında ocaktan alın. Bu işlem hemen hemen 10 dk sürüyor.
- Koyulaşan sosun üzerine pişen tavuklar dökülür. Heryerini gelecek şekilde harmanlayalım.
- Üzerine susam serpiştirip tekrar karıştırın.
- Patates püresi servis tabağına alınır üzerine tavukları dökün.
- En sonunda ince kesilmiş taze soğanla üzerine serpilir.Afiyet olsun ????.
Püre Yatağında Ballı Susamlı Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı