iltasyazilim
FD Üye
Püre Yatağında Et Sote
Malzemeler
500 gr dana bonfile
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı
2 adet sivri biber
1 tatlı kaşıgı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz ve karabiber
Patates püresi;
4 orta boy patates
1 fincan süt
1 yemek kaşığı tereyağı(tepeli)
Tuz
Yapılışı:
Öncelikle patates püresi için patatesi yıkayıp soyup yemeklik doğrayarak üzerini geçecek kadar su ilavesiyle pişmeye bırakalım Daha sonra etinmizi jülyen doğrayalım Düdüklü tencereye yağları koyarak biraz ısıtalım ve etleri ilave edelim harlı ateşte sotelyelim Yemeklik doğradığımız soğanı biberi ve salçaları ilave ederek biraz daha kavuralım Üzerine kaynamış iki su bardağı suyu ilave ederek düdüklü tenceresinin kapağını kapatalım Tencerenin durumuna göre pişirelim Ben 25 dk pişirdim açtığımda gayet güzel lokum gibi pişmişti Pişen patatesi fazla suyundan süzerek yağını sütünü ve tuzunu katarak eziciyle ezelim Yemeğimiz hazır önce püreyi sonra eti üzerine koyarak servis edelim
Malzemeler
500 gr dana bonfile
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı
2 adet sivri biber
1 tatlı kaşıgı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz ve karabiber
Patates püresi;
4 orta boy patates
1 fincan süt
1 yemek kaşığı tereyağı(tepeli)
Tuz
Yapılışı:
Öncelikle patates püresi için patatesi yıkayıp soyup yemeklik doğrayarak üzerini geçecek kadar su ilavesiyle pişmeye bırakalım Daha sonra etinmizi jülyen doğrayalım Düdüklü tencereye yağları koyarak biraz ısıtalım ve etleri ilave edelim harlı ateşte sotelyelim Yemeklik doğradığımız soğanı biberi ve salçaları ilave ederek biraz daha kavuralım Üzerine kaynamış iki su bardağı suyu ilave ederek düdüklü tenceresinin kapağını kapatalım Tencerenin durumuna göre pişirelim Ben 25 dk pişirdim açtığımda gayet güzel lokum gibi pişmişti Pişen patatesi fazla suyundan süzerek yağını sütünü ve tuzunu katarak eziciyle ezelim Yemeğimiz hazır önce püreyi sonra eti üzerine koyarak servis edelim