Püre Yatağında Lokum Et (Tüm Övgüleri Toplar) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram dana antrikot
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Kekik
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
- Sıcak su
- 3 tane patates
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 kibrit kutusu kadar kaşar peyniri
- Karabiber
- Tuz
- Bir fiske zerdeçal
Püre Yatağında Lokum Et (Tüm Övgüleri Toplar) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Etimizi düdüklü tencerede 2 su bardağı sıcak su koyarak az tuz ile yaklaşık 30 dk pişirelim.
- Pişen etleri tabağa alalım.
- Tavamıza tereyağı koyup eritelim.
- Etleri tavaya alalım.
- Üzerine baharatlarını ve biraz tuzu ekleyip etleri tereyağında kızartalım.
- Tavaya salçayı ekleyelim. Biraz kavuralım.
- Etlerin üzerine ayırdığımız yarım su bardağı et suyunu koyalım birkaç dakika kaynatalım ve altını kapatalım.
- Püre için patatesleri doğrayıp haşlayalım ve süzelim.
- Üzerine süt tereyağı kaşar peyniri baharatlar ve tuzu ilave edelim kaynamaya başladığında blendırla çekelim pürüzsüz olsun ve kıvam alana kadar pişirelim.
- Tabağa önce püreyi sonra eti koyup servis edelim. Deneyenlere afiyet olsun ????????.