Püre Yatağında Misket Köfte Tanımı İçin Gereçler
Patates püresi için;
- 6-7 adet büyük uzunluk patates
- 3 -4 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- 400 gram kıyma
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı galeta unu (kontrollü olarak koyun)
- Maydanoz (isteğe göre)
- Patlıcan
- 2-3 adet sivri biber
- 2-3 adet kapya biber
- Sıvı yağ
Püre Yatağında Misket Köfte Tanımı Yapılışı
- Patatesleri soyup haşlıyoruz, tuzunu ek ediyoruz.
- Haşlanıp süzdükten sonra tereyağ ekleyip süratlice ezerek püre haline getiriyoruz.
- Köftesi için gereçleri yoğurma kabına alıyoruz, misket uzunluğunda kesimler alarak yuvarlayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
- Zerzevatları dilimleyerek kızartıp servis kabına alıyoruz,.
- Püreyi krema sıkma torbasına koyup tepsinin ortasına yuvarlak bir formda yatağını yapıp üzerine köfteleri koyuyoruz.
- Zerzevatları yanına dizerek servis edebilirsiniz, afiyet olsun ????????.