
Pürede Arpacık Soğanlı Kuzu Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuzu kuşbaşı
- 10 adet arpacık soğan
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Biberiye
- Kekik
- Pulbiber
- Tuz
- Karabiber
- 4 adet patates
- 1 çay bardağı süt
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kaşar peyniri
Pürede Arpacık Soğanlı Kuzu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Arpacık soğan, sarımsak ve etler tencereye alınır.
- Et renk değiştirene kadar kavrulur.
- Tereyağı eklenip bir süre daha tereyağı ile kavrulur.
- 1 su bardağı su ve biberiye eklenerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Tuz, karabiber, pulbiber ve kekik eklenip karıştırılır.
- Patatesler tuzlu suda haşlanır.
- Sudan alınır ve tereyağı, kaşar peyniri, karabiber eklenip ezilir.
- Süt ilave edilerek kıvam alana kadar karıştırılır. (süt miktarı kıvama göre ayarlanmalıdır).
- Patates püresi servis tabağına alınır.
- Suyu süzülerek etler üzerine alınır.
- Pul biber ve kekik serpilerek servis edilir.
Düdüklü tencerede pişme süresi daha da kısa olacaktır..
Pürede Arpacık Soğanlı Kuzu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı