Püreli Enfes Tavuk (Tüm Övgüleri Toplar) Tanımı İçin Malzemeler
Tavuk için;
- 500 gram tavuk kemiksiz but
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 tatlı kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu ya da 2 diş ezilmiş sarımsak
- Tuz
- 4 tane patates
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 kibrit kutusu kadar kaşar peyniri
- Karabiber
- Tuz
Püreli Enfes Tavuk (Tüm Övgüleri Toplar) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuğu küp küp doğrayalım. Tüm materyalleri karıştırma kabına alalım homojen olana kadar karıştıralım. Yapabilirseniz bir gün evvelden ya da öğleden tavuğu marine etmelisiniz.
- Püre için patatesleri soyup doğrayalım. Bol suda haşlayalım ve süzelim.
- Patatesleri ezip üzerine süt, tereyağı, biber, peynir ve tuzu ekleyip daima karıştırarak kaynatalım.
- Özleşen püreyi blend edelim. Geniş bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ek edip kızdıralım ve tavuğu ek edelim.
- Yüksek ateşte daima karıştırarak kızartalım ve altını kapatalım.
- Tabağa püreyi üzerine tavuğu koyup servis edelim. Afiyet olsun ????
.