Püreli Et Sote Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram kuşbaşı dana eti
- 1 adet soğan
- 5 adet çeri domates
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz, kekik
- 3 adet patates
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
Püreli Et Sote Tanımı Yapılışı
- Çelik olan düdüklü tencereyi 3 dakika ısıtalım.
- Kuşbaşı etleri cosss sesini duyarak içine alalım.
- Suyunu süratlice bırakıp çekmesini sağlayalım.
- Mühürlenme sürecinin akabinde 1 şu bardağı ılık suyu ekleyelim ve yaklaşık 25 dakika düdüklü tencerede eti kısık ateşte haşlayalım.
- Düdüklü tencereniz fissler biçimi bir tencere ise daha kısa sürebilir. Benimki olağan bir düdüklü tencere.
- Kenarda wok tavada sıvıyağla soğanı kavuralım.
- Pembeleşmem soğanın üzerine domatesleri ekleyelim.
- Sarımsağına ekleyelim.
- Haşlanan etleri koyalım ve birkaç dakika soteleyelim. Kekik ve tuz ek edelim.
- Püre için patatesleri haşlayalım. Ezelim.
- Tereyağ ve süt ek ederek yayılacak kıvama getirelim. Ocakta karıştırarak 1 dakika tutalım.
- Katı olursa süt ek edebilirsiniz. Karabiber ek edelim. Muskatta çok yakışır ancak konutta olmadığı için koymadım.
- Alta püre üste et sote gelecek formda servis edelim.
Afiyet olsun.