Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Püreli Et Sote

Püreli Et Sote
0
65

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
pureli-et-sote.jpg

Püreli Et Sote Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 adet soğan
  • 5 adet çeri domates
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, kekik
Püre için
  • 3 adet patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz

Püreli Et Sote Tanımı Yapılışı

  1. Çelik olan düdüklü tencereyi 3 dakika ısıtalım.
  2. Kuşbaşı etleri cosss sesini duyarak içine alalım.
  3. Suyunu süratlice bırakıp çekmesini sağlayalım.
  4. Mühürlenme sürecinin akabinde 1 şu bardağı ılık suyu ekleyelim ve yaklaşık 25 dakika düdüklü tencerede eti kısık ateşte haşlayalım.
  5. Düdüklü tencereniz fissler biçimi bir tencere ise daha kısa sürebilir. Benimki olağan bir düdüklü tencere.
  6. Kenarda wok tavada sıvıyağla soğanı kavuralım.
  7. Pembeleşmem soğanın üzerine domatesleri ekleyelim.
  8. Sarımsağına ekleyelim.
  9. Haşlanan etleri koyalım ve birkaç dakika soteleyelim. Kekik ve tuz ek edelim.
  10. Püre için patatesleri haşlayalım. Ezelim.
  11. Tereyağ ve süt ek ederek yayılacak kıvama getirelim. Ocakta karıştırarak 1 dakika tutalım.
  12. Katı olursa süt ek edebilirsiniz. Karabiber ek edelim. Muskatta çok yakışır ancak konutta olmadığı için koymadım.
  13. Alta püre üste et sote gelecek formda servis edelim.
    Afiyet olsun.
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt