Püreli Mantar Sote Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo mantar
- Arpacık soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 adet patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- Tuz, karabiber
Püreli Mantar Sote Tanımı Yapılışı
- Tavamıza zeytinyağını koyuyoruz ,üzerine arpacık soğanları ek edip biraz kavuruyoruz .
- Daha sonra mantarları ek ediyoruz, yüksek ateşte suyunu salıp çekince yeşil ve kapya biberi ek ediyoruz kavuruyoruz .
- Daha sonra baharatlarını da ekleyip güzelce karıştırıyoruz ve domatesi ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz
- Püresi içi; patatesleri soyup 2 – 3 iri kesimlere kesip tuzlu suda haşlıyoruz süzüp çabucak sıcakken içerisine tereyağı ve sütü azar azar ek edin, zira kullanılan patatese nazaran süt ölçüsü değişebilir .
- Tuz ve karabiberini ek edip güzelce ezin.
- Servis tabağına evvel püremizi koyuyoruz ,üzerine mantar soteden koyuyoruz .
- Ben püre ve bulgur pilavı tercih ettim siz damak tadınıza nazaran tercih yapabilirsiniz afiyet olsun.