Qızıl Kotlet (Azerbaycan Kızıl Köftesi) Tanımı İçin Gereçler
- Köfte harcı
- Tavuk göğsü (haşlanmış)
- 3 adet haşlanmış patates
- 1 orta uzunluk soğan
- 3 kaşık kaymak (krema, yoğurt yahut mayonez de olur)
- 4 ceviz (opsiyonel)
- Ekmek içi
- 3 yumurta
- Tuz
- 3 kaşık mayonez
- 2 kaşık hardal
- 1 kaşık bal
Qızıl Kotlet (Azerbaycan Kızıl Köftesi) Tanımı Yapılışı
- Patates ve tavuk göğsünü haşlıyoruz.
- Patatesi, soğanı rendeliyoruz.
- Tavuk göğsünü kuşbaşı biçiminde doğradıktan sonra didiyoruz. (rondodan da geçirebilirsiniz) bütün materyalleri güzelce harmanlıyoruz. Kızartmak için sıvı yağ kullanıyoruz.
- Kızartma etabında un kullanmıyoruz ki kuru olmasın köfteler. Bunun yerine yuvarlamak için su ve ya yağa elimizi daldırıyoruz. Bütün köfteleri kızartıyoruz.
- Ballı hardallı sos için bal hardal ve mayonezi yeterlice karıştırıyoruz.
- Köfteleri bu sosla ve ya direkt mayonezle de servis edebilirsiniz.