Quarkbällchen Alman Lokması Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı vanilya özü veya 1 paket vanillin şekeri
- 4 su bardağı un
- 500 gram quark veya labne
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tarçın
- Toz şeker
- Sıvıyağ
Quarkbällchen Alman Lokması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün malzemeleri bir kabın içine alıp, güzelce çırpın.
- Yağı ocakta iyice kızdırın.
- Hamuru sıkma torbasının içine koyup torbanın ucunu kesin.
- Hamuru torbanın ucundan bıçak yardımı ile kızgın yağın içine kesin. (bıçağı arada bir kızgın yağa batırıp çıkarınki hamur bıçağa yapışmasın)
- Her tarafı güzelce kızarana kadar orta ateşte karıştırarak pişirip, havlu kağıt serili tabağa alın.
- İlk sıcaklığı geçtikten sonra tozşeker ve tarçın karışımına bulayıp, servis edin.